• Odborná prax v ZF Group, Site HR HMSL, ZF Slovakia, a. s.

          • Naši žiaci druhého a tretieho ročníka absolvovali súvislú odbornú prax u rôznych zamestnávateľov. Veľmi prínosnou pre našich žiakov bola prítomnosť v podniku ZF Slovakia, a. s.. Postupne absolvovali nevyhnutné školenie BOZP, bola im predstavená spoločnosť ZF, pozreli si výroba tlmičov, proces predmontáže a montáže tlmičov. Žiaci sa priučili základom logistiky. Niektoré prednášky absolvovali v anglickom jazyku. Na konci odbornej praxe žiaci preukázali svoje vedomosti a zručnosti absovovaním výstupných testov.

             

          • Súťaž stredných škôl „Župná kalokagatia – mladý záchranár“, obvodné kolo v Leviciach

          • Súťaž sa nesie v znamení olympizmu, ktorý pevne spája šport s kultúrou, výchovou a s ochranou života a životného prostredia a prospieva k mierovému spolunažívaniu. Nitriansky samosprávny kraj usporiadal súťaž stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti NSK „ŽUPNÁ KALOKAGATIA – MLADÝ ZÁCHRANÁR“ - „O POHÁR PREDSEDU NSK“. Kalokagatia v starom Grécku bola ideálom harmonicky, fyzicky, duševne, ale predovšetkým mravne kultivovanej osobnosti. Mladý záchranár svojím konaním využíva získané teoretické skúsenosti v praxi pri poskytovaný pomoci a ochrany iným v núdzi. Mladý záchranár je schopný vyriešiť teoretické a praktické poznatky na zvládnutie krízovej situácie, ktoré môžu nastať vznikom mimoriadnych udalostí a ktoré ohrozujú život človeka, jeho majetok a životné prostredie. Súťaž je určená pre žiakom stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Nitrianskeho samosprávneho kraja. Je orientačným pretekom pre päťčlenné zmiešané družstvá. Súťažiaci sú hodnotení z teoretických i praktických vedomostí. V obvodnom levickom kole žiaci našej školy získali druhé miesto. Sú to členovia družstva Patrik Marcinek Martin Slamka Martin Donoval Viktória Ďurišová (III.M trieda), Viktória Szántaiová (II.M trieda). Priebeh súťaže zabezpečovali okrem zamestnancov Odboru  kultúry a športu Úradu Nitrianskeho samosprávneho kraja naši pedagogickí zamestnanci, žiaci III.M triedy a niektorí nepedagogickí zamestnanci školy. Všetkým patrí mimoriadne poďakovanie za dobrý a bezproblémový priebeh obvodného kola súťaže. Organizovanie celého súťažného dňa mal na starosti náš kolega, PaedDr. Štefan Kalocsay. Aj vďaka nemu sme prežili jeden pekný súťažný deň.

          • Budeme realizovať 2. kolo prijímacích skúšok

          • 21. júna 2022 sa bude na našej škole konať prijíamacie konanie v druhom kole pre študijné odbory 2675 M - elektrotechnika, 2387 M - mechatronika. Tretiu prihlášku posielajú zákonní zástupcovia, alebo základné školy prostredníctvom Edupage, alebo osobne, či poštou v tlačenej podobe.

          • Leteckomodelársky Klub Litteam hľadá časomeračov

          • Leteckomodelársky Klub Litteam organizuje na letisku v Tekovskom Hrádku niekoľko podujatí, národných aj medzinárodných súťaží vetroňov v kategóriách F3J Litteam cup 2022, F5J Litteam cup 2022 a F3L Litteam cup 2022. Organizátor bude potrebovať kvalitných časomeračov z našej školy. Na súťažiach budú odmenení 20,- € na deň + dostanú v dňoch súťaže obed. 7. júna 2022 o 9.45 budete môcť vidieť lietanie so špičkovým modelom súťažného vetroňa na trávnatom ihrisku v areáli školy. V tom čase sa uskutoční výber a krátka inštruktáž časomeračov z radov našich žiakov.

            Záujemcovia, napíšte na Edupage, alebo na riaditel@spslevice.sk

            S pozdravom Karaffa

          • Rozlúčka s našimi abiturientami

          • 27. a 30. mája 2022 sme sa slávnostne rozlúčili s našimi absolventami. Žiaci štvrtého ročníka absolvovali v školskej jedálni slávnostné odovzdanie maturitných vysvedčení, vypočuli si prejav riaditeľa i poučenie do života. Školu opúšťa 51 dospelých ľudí. Rozídu sa na univerzity, do praxe a začnú žiť životy dospelých zodpovedných mladých ľudí. Želáme im veľa síl, entuziazmu a šťastia v ich ďalšom živote. Po piatich rokoch, na stretávkach očakávame zrelých, zodpovedných a stále mladých ľudí, začlenených do našej spoločnosti. Spomínajte na stredoškolské letá v dobrom.

          • Na kolesách bez plynu, chráň si zdravie a silu. Toľko piesku, koľko sa zmestí do topánok

          • Dňa 18. mája 2022 sa realizoval víťazný projekt Spojenej školy internátnej, Z.Nejedlého 41, Levice s organizačnými zložkami, Špeciálna základná škola s materskou školou internátna Z. Nejedlého 41, Levice, Základná škola s materskou školou pri zdravotníckom zariadení, Ul. 29. augusta 1, Levice a Praktická škola, Z. Nejedlého 41, Levice pod názvom: "Na kolesách bez plynu, chráň si zdravie a silu. Toľko piesku, koľko sa zmestí do topánok".

            Spoločnosť Tesco vyhlásila desiatu edíciu grantového programu: "Vy rozhodujete, my pomáhame". Projekt Spojenej školy internátnej bol zaradený hodnotiacou komisiou medzi tri najlepšie v regióne. Projekt postúpil do hlasovania v hypermarkete Tesco od 17. januára 2022 do 13. februára 2022. Zákazníci hypermarketu rozhodovali o víťaznom projekte hádzaním, žetónov do hlasovacích boxov. Víťazom sa stala Spojená škola internátna v Leviciach. Víťaznou cenou bola finančná odmena, za ktorú Spojená škola internátna v Leviciach zakúpila rehabilitačné trojkolky a vybudovala pieskovisko v areáli školy. Spojená škola internátna v Leviciach oslovila k spoločnej aktivite žiakov- dobrovoľníkov zo Strednej priemyselnej školy strojníckej a elektrotechnickej v Leviciach. Aktivita mala sociálny rozmer, ktorej cieľom bolo podpora medziľudských vzťahov medzi zdravými žiakmi a zdravotne znevýhodnenými deťmi - žiakmi. Taktiež cieľom bola podpora tolerancie a pochopenia žiakov zdravotne znevýhodnených. Cieľom bolo taktiež pripraviť pre deti zdravotne znevýhodnené pekné popoludnie, na ktoré budú dlho s radosťou spomínať.

            Aktivita v neposlednom rade poukazovala na to, potrebu vážiť si svoje zdravie, či už fyzické, alebo mentálne. Úlohou žiakov - dobrovoľníkov zo Strednej priemyselnej školy strojníckej a elektrotechnickej  bolo pomáhať deťom zdravotne znevýhodneným počas nácviku bicyklovania, dohliadať na bezpečnosť počas využívania cyklotrasy, pomáhať pri budovaní pieskoviska a pomáhať pri realizácií zábavno-súťažných aktivít. Radosť detí bola obrovská, deti zažili aj vďaka žiakom zo strednej školy naozaj pekné popoludnie, plné zábavy, smiechu, súťaží. Žiaci strednej školy zažili niečo nové, ocitli sa v doteraz nezažitej pozícii a na záver akcie sme všetci zhodnotili, že išlo o akciu prínosnú pre všetkých zainteresovaných, a sledovaný cieľ sa podarilo naplniť.

             

            PhDr. Radoslav  Tóth, PhD. 

          • Zbierka potravín pre ukrajinské rodiny

          •   Milí dobrodincovia, tí, ktorí spolucítite s osudom našich susedov a máte pocit, že chcete a viete pomôcť, máte príležitosť. Keďže situácia tunajších ukrajinských utečencov nie je ľahká, cenia si každú pomoc, ktorú dostanú od občanov nášho mesta. Využime aj my možnosť uľahčiť im už aj tak ťažké životné skúšky, ktoré momentálne podstupujú.  Do vestibulu našej školy môžete od 18. mája 2022 pre nich priebežne prinášať trvanlivé potraviny a hygienické potreby:

            • cukor, cestoviny, pohánku, krúpy, bulgur, ryžu, strukoviny, konzervy, trvanlivé mlieko, čaj, kávu, kakao, múku a pod. + hygienické potreby

            Potraviny budú distribuované a kontrolovane zadeľované podľa potreby ukrajinským rodinám charitatívnou organizáciou Vincentík.

            Uvedomuje si, že takáto pomoc je pomocou aj pre nás, keďže nám pomáha zostávať ľudskými aj v ťažších časoch.

            Ďakujeme všetkým ochotným pomôcť.

          • Na priemyslovke v Leviciach sa učiteľky a učitelia prezliekli do montérok

          • Počas akademického týždňa a odchodu nižších ročníkov na odbornú prax škola na krátky čas osirela. Učiteľky a učitelia odborných predmetov sa rozhodli nezištne pomôcť škole obnovením a doplnením elektrických rozvodov v učebni CNC, ktoré boli na hranici životnosti a použiteľnosti. Takýmto spôsobom dokázali, že sú súčasťou života školy po všetkých stránkach, nielen v oblasti vzdelávania a výchovy, ale i prevádzkyschopnosti učební. Ďakujeme.

          • Naši štvrtáci sa lúčia so školou

          • 13. mája 2022 sa konala na školskom dvore milá slávnosť. Nadišiel čas rozlúčky so štvrtákmi. 51 abiturientov stálo so svojimi triednymi učiteľkami, v zástupe maturantov bolo vidieť maturitné tablá. V tomto okamihu sú čerstvé, aktuálne, ale v prúde času možno vyblednú ako spomienky na mladosť, na radostné stredoškolské letá. Verím, že najkrajšie okamihy mladosti zažili naši milí maturanti na našej škole. Spájať ich budú priateľstvá so spolužiakmi i neskôr. Na tieto dievčatá a chlapcov som hrdý, študovali náročné študijné odbory, súťažili v súťažiach technickej tvorivosti, dokonca i v zahraničí. Slovenská zváračská spoločnosť, člen Slovenských vedeckotechnických spoločností, vyznamenala troch abiturientov diplomom a pamätnou plaketou. Vyznamenaný bol žiak IV.E triedy, David Birčák, ktorý obsadil druhé miesto v Technickej a prírodovednej sekcii prácou s názvom Úplná rekonštrukcia elektroinštalácie motocykla s inováciou v oblasti bezpečnosti a spoľahlivosti v cestnej premávke na 7. ročníku Medzinárodnej technickej olympiády na Vysokej škole technickej a ekonomickej v Českých Budejoviciach (VŠTE). Ocenenie bolo udelené aj žiakom IV.M triedy Lee Lenke Ondrejkovej a Jakubovi Ferenczovi, ktorí zvíťazili v krajskom kole prehliadky súťaže prác SOČ v kategórii 14 - Tvorba učebných pomôcok, didaktické technológie s prácou LOGO! Soft Comfort V8.2 - Digitalizovaná učebnica. Všetci dostali aj pochvalu od riaditeľa školy spojenú s knižnou odmenou. Ďalší žiaci, ktorí majú pochvalu od riaditeľa školy spojenú s knižnou odmenou sú Samuel Imrich, Daniel Pösinger (IV.E), Martin Melaga, Marko Varga (IV.M), Jakub Bažo, Olívia Bereková a Jesika Pavlíková (IV.T). Maturantom všetci želáme úspech na ústnej forme maturitnej skúšky. Úspešný štart do života dospelých.

            Roman Karaffa

          • Naši žiaci pomáhali pri akcii mesta Levice

          • Dňa 12.5.2022 pomáhali naši žiaci pri organizácii Mestskej športovej olympiády v kategórii materských škôl. Dominik Bogár, Adam Baláž a Tomáš Zapletal z II.M triedy a ďalej Samuel Solčánsky, Marek Macák, Adrán Breza a Marek Pavol Ľachký z II.E triedy robili maskota súťaže, merali časy, organizovali škôlkárov a tým podporili peknú športovú akciu mesta. Malí škôlkári súťažili v behu na 30 m, skoku do diaľky z miesta, hode kriketovou loptičkou a v absolvovaní prekážkovej dráhy. Našim chlapcom pridelila úlohy Mgr. Paulína Tamášová, referentka pre kultúru, šport a mládež, ktorá je aj koordinátorkou projektu "Zdravé mesto" z oddelenia služieb občanom a organizáciám z Mestského úradu Levice.

            Foto, Mária Kuriačková

          • Študenti priemyslovky boli za kultúrou

          • Dňa  12.5.2022 išli študenti I.M a III.M triedy za kultúrou. Navštívili divadelné predstavenie   v SND pod názvom KUBO. Predstavenie je veľmi známa veselohra, ktorú všetci poznáme  z televízneho spracovania hlavne kvôli nezabudnuteľnej postave Kuba, ktorého stvárnil Jozef  Króner. V divadelnom spracovaní sme videli známe herecké tváre, ktorých výkony boli super,  nasali sme atmosféru deja, ale hlavne sme zistili, že divadelné spracovanie Kubovho, či dokonca nášho príbehu môže byť aj o tom, aké riziká nám hrozia, keď sa hlupáci a obmedzenci dostanú na pozície, ktoré im neprináležia. Študenti si samozrejme prezreli priestory SND. A keďže sme technici tak druhú časť programu tvorila návšteva Centra vedy a techniky Aurelium. Tu sme popozerali a vyskúšali najznámejšie výdobytky vedy, techniky, matematiky, fyziky a skutočne sme sa presvedčili ako javy fungujú na interaktívnych modeloch. V podvečerných hodinách sme sa vrátili s kopou zážitkov a spoznaním niečoho nového.

            Veríme, že táto aktivita nebola posledná a ak to bude možné tak sa do niektorého divadla na Slovensku vrátime.

            Ing. Mária Pallyaová

          • Preteky H2AC v Bratislave

          • 4. mája 2022 sa konali preteky vodíkových áut v hale Aurélium, Zážitkovom centre vedy. Do súťaže sme sa pustili s plnou vervou. Počas pretekov sa však začali objavovať technické problémy. Dráha tohtoročných pretekov mala tri dlhé rovné úseky. A náš pretekársky špeciál nie a nie držať priamu stopu. Veľké vôle v riadení, nespoľahlivé natáčanie kolies. Pokazila sa signalizácia stavu batérií. Chlapci bojovali so zápalom, obetavo, nevzdávali sa. Nakoniec sme museli z pretekov odstúpiť. Súťažiace tímy si navzájom pomáhali, ako vedeli. Všetko sa nieslo vo férovom duchu. Dokonca aktuálni majstri sveta z Kysúc, nám doniesli ukázať svoje technické riešenia na pretekárskom aute. Vtedy nám svitlo, treba všetky súčasti podvozku výrazne zjednodušiť! Odstrániť zdroje porúch, minimalizovať počet prvkov podvozku, zmenšiť alebo úplne zrušiť pruženie a tlmenie podvozku, servo riadenie urobiť s minimálnym počtom dielov, rozdeliť diferenciál na dva prvky priamo pri nábojoch kolies. Zmeniť pohon 4x4 len na zadnú nápravu. Mali sme síce odpojený predný náhon, ale vozili sme zbytočné nefunkčné prvky podvozku v aute. Zostáva nám zohnať sponzorov, postaviť autá a pravidelne celoročne trénovať. Základ tímu máme z chlapcov I.M triedy. Keby sa chcel niekto pridať k tímu...

          • Deň narcisov 2022

          • Na Slovensku je veľa vzácnych zbierok. Pre ľudí s rakovinou je však zbierka Narcisov tá najvzácnejšia. Naša škola sa dnes zapojila do tejto verejnoprospešnej zbierky, ktorú každoročne organizuje Liga proti rakovine. Aj niektorí študenti, pedagógovia a ostatní zamestnanci si pripli malý kvietok na podporu onkologických pacientov.

            Ďakujeme za podporu DŇA NARCISOV 2022.

                                                                                             PaedDr. Tatiana Dióšiová                                  

          • Len aby sa vedelo

          • To je názov preventívnej aktivity, ktorú 26. apríla 2022 veľmi pútavým spôsobom prezentovali na Strednej priemyselnej škole strojníckej a elektrotechnickej v Leviciach dvaja páni. Konkrétne riaditeľ Starého nitrianskeho divadla p. Mgr. art. Martin Kusenda a pán Jakub Gajdoš. Extrémizmus už nie je žiadnou neznámou pre nikoho v spoločnosti, žiakov, nevynímajúc. O tom, čo to vlastne je, ako sa prejavuje, kde sa s ním môžeme stretnúť. Toto všetko bolo predmetom preventívnej aktivity. Páni, veľmi pekne ďakujeme za Váš čas a ochotu venovať sa našim žiakom.

             

            PhDr. Radoslav Tóth, PhD., sociálny pedagóg

          • FINANČNÁ GRAMOTNOSŤ na SPŠSE Levice

          • V piatok, 29. apríla 2022, sa žiaci 3. a 4. ročníka zúčastnia aktivity k finančnej gramotnosti s názvom Minca k minci. Na akcii vystúpi investor Ing. Martin Babocký, ktorý spravuje 5 miliónov € pre 270 klientov. Žiak IV.M triedy, Markus Hloušek, predstaví referát s názvom Je zlato investícia?

            Ing. Eva Mizeráková

          • Odborná prax - informácia pre rodičov žiakov 2. a 3. ročníka 2021/2022

          • Odborná prax žiakov druhého a tretieho ročníka našej školy je súčasťou klasifikovaného predmetu odborná prax podľa platného školského vzdelávacieho programu. Vykonáva sa v súvislých desiatich pracovných dňoch.

            Odborná prax je v školskom roku 2021/2022 organizovaná od 16. mája do 27. mája 2022. Výber pracovísk je orientovaný podľa študijných odborov na akciové spoločnosti, firmy a úrady v regióne školy alebo bydliska žiaka. Žiaci zaradení v systéme duálneho vzdelávania u zamestnávateľa by mali prednostne absolvovať odbornú prax u aktuálneho zamestnávateľa.

             

            Škola prosí a s vďakou prijíma pomoc pri výbere pracovísk a organizovaní odbornej praxe žiakov od rodičov. Prosíme o nahlásenie možnosti vykonania praxe Vášho syna (dcéry) v konkrétnej firme, aby sme mohli uzavrieť dohody o zabezpečení odbornej praxe žiakov. Vaše návrhy oznámte, prosím, zástupcovi riaditeľa školy, PaedDr. Petrovi Mizerákovi.

             

            Harmonogram realizácie prípravy odbornej praxe:

            - žiaci prevezmú (alebo stiahnu zo školskej stránky, vytlačia 2x obojstranne) dohody o vykonaní odbornej praxe, ktoré dajú podpísať poskytovateľovi praxe (firmy, podniky, inštitúcie)

            -   posledný termín odovzdania dohôd o vykonaní odbornej praxe je piatok, 29. apríl 2022

            -  v určenom letnom termíne (od 16. mája do 27. mája 2022) budú žiaci na konkrétnych pracoviskách vykonávať odbornú prax (v prípade práceneschopnosti budú vymeškané dni odbornej praxe nahradené v škole počas hlavných prázdnin)

            -  po ukončení odbornej praxe odovzdajú žiaci vyplnené Hodnotenia odbornej praxe od poskytovateľov triednym učiteľom. Na druhej strane Hodnotenia odbornej praxe žiaci napíšu elaborát – krátku správu z odbornej praxe a odovzdajú do 16. júna 2022

            -  do 20. júna 2022 bude odborná prax vyhodnotená a klasifikovaná

             

             

            Levice 5. apríl 2022                      

            Ing. Roman Karaffa, PhD.

            riaditeľ školy

            Dohoda o vykonaní praxe 2022

          • Prednáška dopravného pilota o jeho povolaní

          • 28. marca 2022 dopravný pilot, letecký inštruktor pre leteckú školu JetAge, ktorá sídli v Bratislave ale pôsobí na celom Slovensku, zrealizoval pre našich žiakov prednášku o jeho práci.

            Byť profesionálnym pilotom je snom nejedného chlapca, ale aj dievčaťa. Je to nádherné povolanie, ktoré je aj akýmsi životným štýlom. V dnešnej dobe je splnenie si takéhoto vytúženého sna v podstate jednoduché. Áno, to slovo jednoduché platí iba vtedy, ak máte dostatok finančných prostriedkov, pevné zdravie, čas a chuť sa učiť. V letectve vo všeobecnosti platí to, že piloti sa musia učiť celý život. No a na to učenie tu sú letecké školy.

            Učiť sa, učiť sa, učiť sa...

            Jednou takou je aj letecká škola JetAge, ktorá už vychovala veľký počet profesionálnych aj neprofesionálnych pilotov. Nie každý,  kto ma blízko k letectvu má aj ambíciu stať sa profesionálnym pilotom. Niekomu úplne stačí zobrať si na víkend lietadlo a zaletieť si na obed do Chorvátska, alebo ako my piloti hovoríme, polietať si iba okolo komína. Na tento účel slúži licencia súkromného pilota PPL(A) - Private Pilot Licence (Airplanes). PPL(A) je v podstate akousi vstupnou bránou do sveta letectva, aj toho hobby aj toho profesionálneho.

            Hobby pilotom úplne stačí licencia PPL(A), ktorú si vedia rozšíriť o kvalifikáciu na nočné lety, alebo viacmotorové lietadlá, prípadne aj o kvalifikáciu na lietanie podľa prístrojov. Všetko záleží iba od toho ako si dotyčný predstavuje svoje letecké pôsobenie.

            Vstupná brána PPL(A)

            Výcvik PPL(A) pozostáva zo 100hodín teórie a 45 letových hodín. Najskôr sa učí jednoduchá technika pilotáže, potom sa učí pristávať. Po cca 11 hodinách prichádza na radu prvé sólo ktoré je oslávené kopancom do zadku a prianím „koľko vzletov toľko pristátí“. Po prvom sóle sa zdokonaľuje technika pilotáže, učia sa základy letu podľa prístrojov. Na koniec prichádzajú navigačné lety, ktoré sú asi najpopulárnejšie. Pri nich sa zo vzduchu navštevujú nové letiská, obľúbené miesta alebo hrady a zámky. Celý výcvik sa ukončuje dvomi skúškami. Teoretickou na dopravnom úrade a praktickou s examinátorom dopravného úradu(jeden Vám práve píše tieto riadky). Po úspešnom absolvovaní tohto všetkého sa stávate hrdým držiteľom licencie PPL(A), ktorá Vás oprávňuje na lietanie s jednomotorovým lietadlom. Prípade, že máte preskúšanie z leteckej angličtiny, môžete poletovať s takouto licenciou teoreticky po celom svete. Samozrejme súkromne, nie za odplatu.

            Ako  si obliecť bielu košeľu

            Budúci dopravní piloti musia počítať s tým, že iba PPL(A) im stačiť nebude, ale na začiatok to bude pre nich nevyhnutná potreba. Po získaní PPL(A) treba ešte absolvovať niekoľko ďalších výcvikových modulov. Veľmi náročná teória ATPL skladajúca sa z 13 predmetov, pri ktorej sa záverečné testy klikajú v anglickom jazyku na dopravnom úrade. Popri učení sa teórie ATPL sa lieta nočný výcvik a nalietavajú sa potrebné hodiny, ktoré znamenajú skúsenosti. Po úspešnom absolvovaní ATPL teórie prichádza na radu výcvik na lety podľa prístrojov – IR (instrument rating). Po ňom je to výcvik na viacmotorové lietadlá MEP(land). Na koniec ešte jedným výcvikom treba upgradnúť svoju PPL licenciu na licenciu obchodného pilota CPL(A).

            Ani tu to však nekončí. Po leteckom nešťastí kde A330 z Ria do Paríža havarovala v Atlantickom oceáne nám pribudol výcvik UPRT. V tomto výcviku sa učia piloti vyberať s lietadlom nezvyklé polohy, s ktorými sa počas bežného letu nestretávajú. Keď máte toto všetko absolvované tak sa môžete uchádzať o prácu profesionálneho pilota. Tí čo budú chcieť ísť do aerolinky, budú musieť absolvovať kurz MCC čo je výcvik súčinnosti viacčlennej posádky a potom ešte typový výcvik na daný typ lietadla. Tí čo budú chcieť robiť v leteckej škole, budú musieť absolvovať inštruktorský výcvik.

            JetAge plní sny

            Všetky tieto spomenuté výcviky naša letecká škola JetAge poskytuje. S výnimkou MCC kurzu a typového výcviku. Lietame na vlastných moderných lietadlách s inštruktormi s ktorými ste sa už možno stretli, keď Vás viezli na dovolenku do zahraničia.

            Ako bolo napísané v úvode, letectvo je nekonečné učenie, ktoré prináša svoje ovocie v podobe nádherného povolania, životného štýlu a možno aj istej prestíže. Ak si dočítal týchto pár riadkov o letectve až sem, tak ťa radi uvidíme na našom leteckom kempe vo Svidníku v dňoch 15-24.7.2022. Povedzme, že to budú akési dni otvorených dverí leteckej školy JetAge. A prečo práve vo Svidníku? Príď sa pozrieť a uvidíš😊

          • Dôležité a veľmi súrne oznámenie

          • Vo štvrtok, 31. marca 2022, nebude možné parkovanie automobilov na ulici Pod amfiteátrom v Leviciach. V tento deň sa bude vykonávať opiľovanie drevín v areáli SPŠSE Levice a nad cestou.

            Žiadame všetkých o pochopenie.

             

            Roman Karaffa, riaditeľ

          • Úspech na medzinárodnej technickej olympiáde

          • 24.  marca 2022 sa žiaci našej školy zúčastnili 7. ročníka Medzinárodnej technickej olympiády na Vysokej škole technickej a ekonomickej v Českých Budejoviciach (VŠTE). Medzinárodná technická olympiáda bola organizovaná Technickým a vzdelávacím konzorciom pri VŠTE, do ktorého patrí aj Stredná priemyselná škola strojnícka a elektrotechnická, Ul. Františka Hečku 25, Levice. Na súťaži sme dosiahli úspech. Žiak IV.E triedy, David Birčák, obsadil druhé miesto v Technickej a prírodovednej sekcii prácou s názvom Úplná rekonštrukcia elektroinštalácie motocykla s inováciou v oblasti bezpečnosti a spoľahlivosti v cestnej premávke. Žiaka pripravoval náš kolega, Ing Vladimír Kvapil. David Birčák svoju prácu predstaví aj na Krajskom kole prehliadky prác stredoškolskej odbornej činnosti a neskôr ju bude obhajovať ako ročníkový projekt na praktickej časti odbornej zložky maturitnej skúšky.

            David, srdečne blahoželáme.

             

            Roman Karaffa

          • Budú naši žiaci pilotovať lietadlo?

          • Štefan Lacko, dopravný pilot a letecký inštruktor pre leteckú školu JetAge, ktorá sídli v Bratislave ale pôsobí na celom Slovensku, pripravil pre našich žiakov krátku prednášku o jeho práci. Prednáška sa bude konať 28. marca 2022 o 12.55 v učebni MMU2 v pavilóne B.