• Smutná správa

          • 14. marca 2022 zomrel náš bývalý dlhoročný kolega PaedDr. Stanislav Slobodník. Česť jeho pamiatke.

          • Kvapka krvi pre Ukrajinu v Leviciach 8. 3. 2022

          • Naša kolegyňa Ing. Eva Mizeráková zorganizovala žiakov našej školy, aby sme aj my prispeli svojou kvapkou krvi. Krv darovali naši žiaci Dominik Albert, Tomáš Andruska, Aleš Kádasi, Patrik Marcinek. Krv je život!

          • Kritériá prijímania, vzorové prijímačkové testy, deň otvorených dverí

          • 10. marca 2022 od 10.00 hod. organizujeme deň otvorených dverí prezenčnou formou. Privítame všetkých záujemcov o štúdium na našej škole, žiakov, rodičov a ostatnú verejnosť.

            Kritériá prijímania na štúdium sa nachádzajú:

            https://spslevice.edupage.org/a/kriteria

            Vzorové testy na prijímacie skúšky nájdete tu:

            Slovenský jazyk a literatúra

            https://cloud8c.edupage.org/cloud?z%3AtUjLhu%2BNs5VuqWoCPQqUu4XbQvhfuxSbcif%2BjaZwRltPpzPQJjujaKR81kgTuEm5

            matematika

            https://cloud1c.edupage.org/cloud?z%3ANe6cz0X9p%2FITiXftAp0wp8i%2F3GdQIcK8bUtxRbx%2Bswc4zMVsUdwaEcUvd1zPwzzk

             

            Učitelia a žiaci školy spoločne plnia školský vzdelávací program. Inovatívnosť sa prejavuje v moderných metódach vzdelávania za použitia novátorských didaktických prostriedkov vzdelávania. Žiaci sa úspešne zúčastňujú na medzinárodných i celoštátnych súťažiach technickej tvorivosti. Využívajú nové technológie v oblasti 3-D tlače, programovania PLC, vyvíjajú autonómne robotické zariadenia, konštruujú modely RC áut na vodíkový pohon, RC lietadlá kompletne vyrobené metódou 3-D tlače. Škola je členom Technického a vzdelávacieho konzorcia pri VŠTE České Budějovice, má kontakty aj so strednými odbornými školami v Českej republike. Zároveň úzko spolupracuje s technickými univerzitami na Slovensku, zvlášť so Strojníckou fakultou STU v Bratislave, s ktorou má podpísané Memorandum o spolupráci. Žiaci na vyučovacích hodinách odbornej zložky vzdelávania i na technických krúžkoch programujú jednočipové mikropočítače na platforme Arduino. Výsledkom sú elektronické výškomery, senzory pohybu, ovládanie robotov, monitorovanie priestoru, programovanie lidaru a podobne. Venujeme sa aj obnoviteľným zdrojom energie a navrhovaní elektroniky pre inteligentné domy.

             

          • Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy a školskej jedálne

          • Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom ochorenia COVID-19 (neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšená telesná teplota, kožná vyrážka, nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ, sťažené dýchanie, známky ochorenia tráviaceho traktu bolesť brucha, vracanie, hnačka), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy a školského zariadenia. Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať lekára.

            Po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka.

            Návštevník školy a školského zariadenia môže vstúpiť len na základe „Písomného vyhlásenia o bezpríznakovosti“ pre návštevníka.

          • Vyhodnotenie 44. ročníka súťaže SOČ

          • Dňa 18. februára 2022 sa konalo školské kolo súťaže Stredoškolská odborná činnosť. Osem žiakov štvrtých ročníkov súťažilo v troch súťažných odboroch, vyhlásených  a schválených predsedníctvom Celoštátnej odbornej komisie SOČ, s nasledovným umiestnením:

            Odbor 14 – Tvorba učebných pomôcok, didaktické technológie

            IV.M - Lea Lenka Ondrejková, Jakub Ferencz,: „LOGO Soft“- digitalizovaná učebnica, 1. miesto a 1. najlepšia práca SOČ

            IV.E - Daniel Pösinger, Tomáš Ivan: „Začíname s PLC“ - digitálna učebnica“, 2. miesto a 3. najlepšia práca SOČ

            IV.E - Štefan Kvašňovský, Sebastián Régi: „Digitálna učebnica elektroniky pre prvý a druhý ročník štúdia na SOŠ“  3. miesto

            Odbor 12 - Elektrotechnika, hardware a mechatronika

            IV.E - Dávid Birčák: „Úplná rekonštrukcia elektroinštalácie motocykla s inováciou v oblasti bezpečnosti a spoľahlivosti v cestnej premávke“, 1. miesto a 2. najlepšia práca SOČ

            Odbor 05 – Životné prostredie, geografia, geológia

            IV.T - Jakub Bažo: „Ekologická recyklácia auta“, 1. miesto

            Práce umiestnené na prvých dvoch miestach každého súťažného odboru postupujú do krajského kola 44. ročníka súťaže SOČ, ktoré sa bude konať 30. marca 2022 formou videokonferencie.

            Všetkým blahoželáme a prajeme im veľa úspechov pri ďalších obhajobách.

          • Projekt Spojenej školy internátnej v Leviciach

          • „Na kolesách, bez plynu, chráň si zdravie a silu.Toľko piesku, koľko sa zmestí do topánok.“Vyberte si nás, hlasujte za nás, pretože na každom hlase záleží.Spoločnosť Tesco vyhlásila desiatu edíciu grantového programu:„Vy rozhodujete, my pomáhame“.Projekt Spojenej školy internátnej v Leviciach bol zaradený hodnotiacou komisiou medzi tri najlepšie v regióne. Projekt postúpil do hlasovania v obchode TESCO od 17. januára 2022 do 13. februára 2022. Každý zákazník, ktorý nakúpi v obchode TESCO, dostane po zaplatení jeden hlasovací žetón. Vhodením žetónu do hlasovacieho boxu (A, B, C) prosíme podporte zdravotne znevýhodnené deti s rôznymi obmedzeniami. Zakúpením rehabilitačných trojkoliek a vybudovaním pieskoviska im umožníme vytvoriť zaujímavé inšpirujúce prostredie a prostredníctvom netradičných aktivít získať množstvo nových skúseností a zážitkov. Hlasovaním podporte ich pohybové zručnosti a tvorenie, naplňte ich sny aby aj oni mohli zažiť pocit úspešnosti.

          • OZNAM

          • Stredná priemyselná škola strojnícka a elektrotechnická, Ul. Františka Hečku 25,

            Levice, ako organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti NSK

             

            v súlade s § 9a ods. (5)  a ods. (9) zák. č. 446/2001 Z. z. o majetku vyšších územných celkov v znení neskorších predpisov zverejňuje:

             

            zámer prenajať formou priameho nájmu časť trvale prebytočných priestorov:

             

            Oplechovaný prístrešok – sklad vedený na liste vlastníctva č. 5285 v katastrálnom území 831 646 so súpisným číslom 4724 na parcele číslo 4803/14 o výmere 180 m2. Budova nemá prístupovú cestu a stojí na prenajatom pozemku.

             

            doba nájmu: od 01.04.2022 dlhodobo.

            cena nájmu minimálne vo výške: 15,- €/ m²/rok

             

             

            V prípade záujmu Vaše cenové ponuky doručte do 07.02.2022 do 14,00 hod.  na adresu:

            Stredná priemyselná škola strojnícka a elektrotechnická, Ul. Františka Hečku 25,

            934 47 Levice, v obálke označenej textom „NÁJOM“.

             

            Bližšie informácie na tel. čís. 036/6312527,  0905 216 351

            Kontaktná osoba:  Miloš Kollár, prevádzkár školy

            Dátum zverejnenia: 17.01.2022

            Dátum uplynutia lehoty na doručovanie cenových ponúk: 07.02.2022 do 14,00 hod.

          • Vybudovanie športovo-oddychového areálu v Leviciach

          • Mesto Levice sa zapojilo do súťaže o vybudovanie športovo-oddychového areálu, ktorú vyhlásila spoločnosť Kaufland a ktorá tento areál aj vybuduje. 

            Tzv. K Park ponúka  možnosti na  zmysluplné využitie voľného času. Je tým správnym miestom na stretnutia so svojimi priateľmi pri športe na čerstvom vzduchu. 

            Plánované prvky pre K Park:  skate prvky, streetball, ping-pong, workoutová konštrukcia, lezecká stena, oddychové sedenie, stojan na bicykle, odpadkové koše, zeleň.

            Na vybudovanie tohto areálu mesto vyčlenilo priestor medzi Ul. Ľ.Štúra a Poľnou ul., v zelenej ploche vedľa detského ihriska Koala.

             

            AKO PREBIEHA HLASOVANIE ?

            Hlasovanie verejnosti prebieha v termíne od 6. 1. 2022 do 16. 2. 2022 na stránke https://www.kauflandpark.sk/

            Hlasujúci, ktorý sa rozhodne zapojiť do hlasovania, sa na stránke pri prvej návšteve zaregistruje.  Na zadané telefónne číslo príde overovacia SMS s vygenerovaným kódom, po zadaní ktorého sa registrácia dokončí. Následne hlasujúci udelí hlas mestu, ktoré si zvolí - veríme, že mestu Levice 😄. Odoslaný hlas sa danému mestu ihneď pripočíta, prepočíta koeficientom a poradie sa na stránke v reálnom čase upraví.  Pri každej ďalšej návšteve stránky sa hlasujúci prihlasuje svojim vytvoreným účtom. 

            Hlasujúci môže hlasovať každý deň jedenkrát. 


            Víťazné mestá budú určené na základe najvyššieho získaného prepočítaného počtu hlasov. Zo všetkých miest a mestských častí zaradených do projektu o realizáciu športovo-oddychového areálu Kaufland Park môže zvíťaziť sedem, v ktorých v roku 2022 bude vybudovaný originálny K Park.

             

            Mesto Levice je jedným z 36 zapojených miest, za ktoré môže verejnosť hlasovať. Veríme, že každodenným hlasovaním podporíte naše mesto v tejto súťaži a spoločnými silami sa nám podarí vyhrať moderný oddychový priestor pre mladých ľudí na zmysluplné trávenie voľného času na čerstvom vzduchu.

             

            HLASUJTE KAŽDÝ DEŇ !

             

          • Sponzorský dar Tesco

          • PhDr. Radoslav Tóth, PhD. vybavil pre našich žiakov sponzorský dar vo forme sladkostí a pochutín v obchode Tesco Hypermarket Levice. Použijeme ich v školských akciách pod vedením Žiackej školskej rady po vianočných prázdninách. Veľmi pekne ďakujeme manažmentu hypermarketu Tesco Levice za sponzorský dar.

          • 4EON 2021 On-Line

          • Dňa 10. decembra 2021 sa  konalo vyhodnotenie  súťaže 4EON v on-line priestore.

            Našu školu zastupoval tím  študentov IV.M triedy Lenka Lea Ondrejková a Jakub Ferencz, ktorí s finančnou podporou Nadácie ZSE vyrobili učebnú pomôcku na skúšanie programov vytvorených pomocou riadiacich jednotiek PLC a LOGO SOFT. Veľmi nás teší, že v silnej konkurencii rôznych nápadov študentov celého západného Slovenska náš nápad získal prvé miesto . Okrem skvelého zážitku, úspechu v súťažnom kvíze ( 1. a 2. miesto) počas vyhodnocovania exponátov sme získali aj finančnú odmenu. Realizátori pracovali pod vedením Ing. Pallyaovej a Ing Cimmermanna, ktorým patrí vďaka za trpezlivosť a usmerňovanie pri tvorbe edukačnej pomôcky. Veríme že získané skúsenosti zúžitkujú pri tvorbe a obhajobe ročníkového projektu a že  vytvorená učebná pomôcka bude dlho súžiť aj ostatným študentom na vyučovaní.

          • konalo krajské kolo 38. ročníka súťaže ZENIT v programovaní

          • 24. a 25. novembra 2021 sa na našej škole konalo krajské kolo 38. ročníka súťaže ZENIT v programovaní. Celá súťaž prebehla v online režime. Súťažilo sa v dvoch kategóriách programovania. Ďalšie kategórie bola kategória Grafik a Web Developer. Naši žiaci boli mimoriadne úspešní v kategórii Grafik. Obsadili sme prvé tri miesta! Patrik Marcinek v súťaži zvíťazil. Ďalší v poradí boli Martin Kanta a Martin Donoval, všetko žiaci triedy III.M. Dúfame, že budeme úspešní aj v celoštátnom kole. Chlapcom srdečne blahoželáme.

          • Vianočná zbierka potravín pre bezdomovcov

          • O chvíľku sú tu najkrajšie sviatky roka – Vianoce, a ani corona tomu nemôže zabrániť . Vianoce sú aj o obdarúvaní  a hlavne tých, ktorí majú toho najmenej.  Aj preto organizuje naša škola v spolupráci s občianskym združením MIESTO V DOME zbierku trvanlivých potravín pre bezdomovcov. Potešia napríklad CESTOVINY, KONZERVY, TRVANLIVÉ PEČIVO, ale aj SLADKOSTI, KÁVA, ČAJ či ZAVÁRANINY, čokoľvek trvanlivé, k čomu Vás Vaše srdce povedie.

               Je na Vás, čo doma nájdete prebytočné, prípadne sa niečoho vzdáte či špeciálne zakúpite s dobrým úmyslom. Vieme, že tým, že venujeme naše myšlienky i praktické dary druhým, budú naše aj ich Vianoce  zmysluplnejšie a skutočnejšie  a aj takto sa nebadane uvoľníme z pochmúrneho corona zovretia a rozsvietime v sebe Vianoce.

                Prispievať môžete od 1.12.(streda) do 15.12.(streda) 2021 vo vestibule školy.

            Za Vaše príspevky ďakujeme.