• Druhý deň Kalokagatie priemyslovky

          • Aj 29. jún 2021 sa niesol v znamení dobrej nálady, zdravej súťaživosti v rámci pokračovania súťažno - zábavnej aktivity " Kalokagatia priemyslovky ".

             

            Jednotlivé súťažné tímy, si opäť mohli zmerať svoje sily v jednotlivých súťažných disciplínach na stanovištiach, vyvrcholením celodennej aktivity boli futbalové stretnutia medzi jednotlivými družstvami.  

             

            Opäť ďakujem organizátorom, všetkým zamestnancom školy a súťažiacim žiakom

             

            I dnešný deň podporili rôzni sponzori.

             

          • Naša žiačka vyznamenaná

          • Zriaďovateľ, Nitriansky samosprávny kraj, vyznamenal našu žiačku Ľubicu Pinkovú, ktorá zvíťazila na celoštátnom kole súťaže Stredoškolská odborná činnosť v odbore 15 - Ekonomika a riadenie. Reprezentovala tak našu školu i Nitriansky samosprávny kraj.

            Srdečne blahoželáme.

          • Kalokagatia priemyslovky – 28. jún 2021

          • Dnes bolo u nás v škole poriadne rušno! 

            20 tímov súťažilo v rôznych kategóriách, napr. topografia, prenášanie vody, prvá pomoc, hod granátom na cieľ, štát a právo, doprava, BOZP, skákanie z miesta aj cez švihadlo, technická výchova, hravá matematika. Tých stojok - zastávok bolo 23, ktoré napĺňali význam slova kalokagatia. 

            Súťažiaci, žiaci 1. až 3. ročníka, boli dnes všetci snaživí, vysmiati a o to vlastne išlo, bolo nám všetkým výborne. 

            Veľké poďakovanie patrí tímu organizátorov, všetkým zamestnancom školy a žiakom, ktorí tento výnimočný deň oživili.


                                                                       Roman Karaffa

          • OZNAM

          • OZNAM

            Riaditeľstvo školy a vedúca školskej jedálne žiadajú všetkých, ktorí sa plánujú odhlásiť zo stravy v dňoch od 24. do 28. júna 2021, aby tak urobili najneskôr 23. júna 2021 do 11.00 hodiny.

            Karaffa

          • Grafické systémy - súťaž

          • Dňa 10.6.2021 sa konalo školské kolo v dvoch súťažiach, v kreslení 2D výkresu v programe AutoCAD a v 3D modelovaní v programe Inventor Professional.

            Súťaže v kreslení v programe AutoCAD 2021 sa zúčastnilo 7 súťažiacich z triedy II.M (odbor mechatronika). Žiaci mali nakresliť výkres zváranej zostavy ložiskový stojan za 110 min., ktorý bol pred 3 rokmi na medzinárodnej súťaži Autodesk Academia Design v Brne.

            Víťazom sa stal žiak Roman Furár z II.M, ktorý  získal 89,5 bodov. Na 2. mieste sa umiestnil Martin Kanta z II.M s počtom bodov 85,5 a na 3.mieste Patrik Marcinek z II.M, ktorý získal 85 bodov.

            Do súťaže v 3D modelovaní v programe Inventor Professional 2021 sa zapojilo 9 žiakov z III.M triedy (odbor mechatronika). Úlohou žiakov bolo vymodelovať 5  modelov podľa vzorových výkresov a pomocou väzieb ich pospájať do výslednej zostavy s názvom VÝŤAH.

            Víťazom sa stal žiak Jakub Ferencz z III.M, ktorý  získal 98 bodov. Na 2. mieste sa umiestnil Ján Sudický z III.M s počtom bodov 96,5 a na 3.mieste Lea Lenka Ondrejková z III.M, ktorá získala 93,5 bodov.

             Žiaci si mohli porovnať úroveň svojich vedomostí a zručností  so spolužiakmi, ktoré nadobudli na vyučovacích hodinách Aplikovaná informatika a Strojníctvo cvičenia. Poradie súťažiacich je v tabuľke. Víťazom blahoželáme.

             

            Ing. Alena Bachoríková, Ing. Ľubica Senešiová

            učiteľky odborných strojárskych predmetov

          • Keď sa podarí dobrá vec.

          • Nášmu sociálnemu pedagógovi PhDr. Radoslavovi Tóthovi, PhD. napadla myšlienka zorganizovať školskú akciu, ktorá mala svoj špeciálny zámer. Akciou sme podporili opätovnú socializáciu žiakov na školu ako takú, školský kolektív na pozadí príjemnej priateľskej atmosféry, ktorú si žiaci snáď preniesli aj do školy. Snažili sme sa podporiť medziľudské vzťahy medzi žiakmi v triednom kolektíve i v rámci školy. Ďakujem za pomoc PaedDr. Tatiane Dióšiovej, našim pedagogickým asistentkám a sociálnemu pedagógovi za pomoc pri organizácii školskej akcie, ktorú sme realizovali 29. mája 2021.

            Akcie sa zúčastnil slušný počet žiakov, počasie sa vydarilo. Veľká vďaka patrí sponzorom, ktorých bolo nemálo a vďaka ktorým sa akcia mohla zrealizovať. Ďakujem našim žiakom za účasť.

             

            Roman Karaffa

             

          • Obchodovanie s ľuďmi

          • OBCHODOVANIE S ĽUĎMI 

            V stredu, 19.5.2021 o 15:00 hodine, DO Fénix, o. z. zorganizovala spoločne s Ministerstvom vnútra SR webinár na tému: Obchodovanie s ľuďmi. Zúčastniť sme sa mohli aj my, stredoškoláci, členovia DO Fénix Levice, Ul. Františka Hečku 25. 

            Prednášku viedol PhDr. Ivan Hromada, ktorý nám tento závažný fenomén, obchodovanie s ľuďmi viac objasnil. Boj s „pašeráctvom“ je neľahký aj vzhľadom na to, že sa neustále objavujú nové spôsoby jeho páchania, je to problém zasahujúci krajiny po celom svete. 

            Podobne ako mnohé iné nelegálne činnosti, aj obchodovanie s ľuďmi organizujú najmä rozsiahle, hierarchicky štruktúrované zločinecké skupiny. Obchodníci s ľuďmi prekračujú hranice suverénnych štátov vďaka moderným technickým a komunikačným systémom.  

            Dnes je dôležitejšie hovoriť o prevenciách, aby sme sa nikdy nedostali do podobnej situácie!

            Kevin Demeter a Dominik Bogár 

             

          • Naše upratovačky

          • Naše upratovačky sa starajú o naše pracovné prostredie nad rámec svojich pracovných povinností. Antónia Hlásna, naša dlhoročná kolegyňa, nás prekvapila peknou vázou s kvetinami v jednom z pavilónov našej školy. Čo na to poviete?

          • Rozlúčka s našimi štvrtákmi

          • Štrnásteho mája 2021 prišiel čas rozlúčky s našimi štvrtákmi. V školskej jedálni sa konala milá slávnosť, kde boli vyhodnotené výchovnovzdelávacie výsledky abiturientov, výborní žiaci boli ocenení. Zvlášť si vážime u našich maturantov ochotu konať prácu navyše, vzdelávať sa viac, súťažiť a reprezentovať školu, Nitriansky samosprávny kraj v predmetových olympiádach, športových súťažiach a hlavne v súťažiach odbornej technickej tvorivosti. Verím, že žiakov pôsobenie na našej škole obohatilo, prinieslo príjemné zážitky, priateľstvá i vzťah k učiteľom a ku svojej škole. Všetkým mladým želám elán v živote dospelých, úspechy v ďalšom štúdiu, práci a aj v osobnom živote.  

             

            Roman Karaffa

          • Úžasný úspech našej žiačky na celoštátnom kole súťaže Stredoškolská odborná činnosť

          • 27. až 30. apríla 2021 sa konala celoštátna prehliadka súťažných prác 43. ročníka súťaže Stredoškolská odborná činnosť. Našu školu reprezentovali dve naše žiačky, víťazky krajského kola súťaže. Jedna z nich, Ľubica Pinková zvíťazila v odbore 15 - Ekonomika a riadenie. Vo svojej práci predstavila BIO_batôžtek. Ľubica sa rozhodla, že sa súťaže zúčastní, ako štvrtáčka. Pri tvorbe súťažnej práce mohla využiť v praxi svoje teoretické znalosti, ktoré nadobudla v škole. Tento ročník súťaže kvôli pandemickým opatreniam prebiehal formou online, ale priebeh súťaže to neovplyvnilo, dalo to Ľubici veľa nových vedomostí, spoznala nových zaujímavých ľudí, mala možnosť vypočuť si aj prezentácie ďalších žiakov, ktoré boli tiež veľmi zaujímavé i aktuálne. Súťaž SOČ povzbudila Ľubicu a pripravila ju na ďalšie štúdium na vysokej škole. Žiačka i vedenie školy ďakuje konzultantke Ing. Eve Mizerákovej, ktorá bola vždy ochotná pomôcť a odborne poradiť našej súťažiacej. Osobne si veľmi vážim  u Ing. Evy Mizerákovej snahu, tvorivosť a ochotu pomáhať talentovaným žiakom.

            Roman Karaffa

          • Ocenenie pre našu kolegyňu

          • Odbor školstva Úradu Nitrianskeho samosprávneho kraja ocenil našu kolegyňu Ing. Máriu Pallyaovú Čestným uznaním pri príležitosti „Dňa učiteľov“ v roku 2021

            Ing. Mária Pallyaová vo svojej pedagogickej praxi úspešne využíva motivačnú demonštráciu, aktivizujúce formy na využívanie moderných simulačných programov pre oblasť elektrotechniky, elektroniky, priemyselnej informatiky. V praktických cvičeniach je to projektové vyučovanie na didaktických učebných pomôckach, ktoré vytvorila a sú zamerané  na skupiny žiakov alebo na jednotlivcov. V nami vyučovaných  študijných odboroch  inovuje  obsah odborných predmetov tak aby držali krok s praxou. Spolupracovala na vytvorení  rámcových učebných plánov pre  odbory 2387 M – mechatronika a 2675 M – elektrotechnika pre systém duálneho vzdelávania. Každoročne  pripravuje žiakov na  odborné  technické súťaže- SOČ, ZENIT, ENERSOL, STRIEBORNÝ PIEST, 4.EON, pomáha ako konzultant pri  ročníkových projektoch žiakov. V spolupráci s organizáciou Fénix zabezpečuje mimoškolské aktivity pre žiakov ZŠ a našich žiakov. Pre interné potreby školy vytvorila  digitalizované učebné texty na vyučovanie praktických cvičení z elektrotechniky a odbornej praxe pre 1. ročník odboru 2387 M – mechatronika a 2387 M – mechatronika v systéme duálneho vzdelávania. V rámci projektu „Výnimočné školy“, publikovala prípravy na vyučovanie elektroniky, ktoré môžu využívať učitelia, rodičia, žiaci a sú dostupné na stránkach projektu. Ing. Mária Pallyaová je cieľavedomá osobnosť. Vie sa veľmi rýchlo nadchnúť pre dobro školy, nepozná prekážky a vždy bojuje za zlepšenie podmienok vyučovania. K žiakom sa správa veľmi profesionálne, dokáže pochopiť aj ich poklesky, toleruje aj niektoré výstrednosti žiakov, ale vždy sa drží hlavného cieľa, vychovať a veľmi kvalitne odborne vzdelať žiakov.

             

            Roman Karaffa

          • Netradičná stužková

          • Dnes, 21.4.2021, sa veľmi netradične, presne o 12:00 konala stužková slávnosť žiakov IV.M triedy. Stretli sme sa presne 152 dní od plánovanej oficiálnej stužkovej slávnosti, ale o to  radostnejšie a slávnostnejšie. Po študentskej hymne a príhovore pána riaditeľa nám triedna učiteľka pripla zelenú stužku. Samozrejme povedala pár povzbudivých slov, pochutili sme si na torte a nezabudli sme ani na čriepky šťastia rozbitím džbánu. Prežili sme pár nezabudnuteľných chvíľ a snáď len na záver slová významného Slováka: "Pre ľudí pevného predsavzatia a vytrvalosti niet nemožností.“ 

             

            Žiaci IV.M triedy.

          • Ekoworkshop na priemyslovke v Leviciach

          • Dňa 30. marca 2021 sa  na SPŠSE Ul. Fr. Hečku 25, Levice  uskutočnil  Ekoworkshop  v novovytvorenej Open Zóne, ktorá bola realizovaná s podporou Nadácie Volkswagen.

            Už ako názov hovorí, celé podujatie sa nieslo v znamení ekológie a podpory zdravého životného štýlu. Nakoľko súčasná epidemiologická situácia nepovoľuje prítomnosť všetkých študentov na vyučovaní prezenčnou formou, teda sme zvolili kombináciu online priestoru a prítomnosť  malej skupiny študentov –maturantov.

            Dopoludnie sa nieslo v témach : Úloha pre každého z nás! Kráčame lesom

            Prvú tému nám priblížila pani Mgr. Mária Homolová očami Atómovej elektrárne Mochovce. Veľmi pútavo, zaujímavo poskytla obraz o procesoch a aktivitách ohľadom ochrany životného prostredia tohoto strategického podniku. 124 hostí v online priestore a 7 v Open Zóne sa dozvedelo veľa zaujímavých vecí o podniku, jeho fungovaní, zámeroch na najbližšie obdobie a to samozrejme všetko s ohľadom na životné prostredie.

            V druhej téme nás pán Ing. Peter Gróf z Lesov SR uviedol do tajov prírody, lesa a hlavne nás poučil ako sa v lese správať, kde sa dá ísť do prírody v okolí Levíc a iné zaujímavosti.

            119 hostí v online priestore a 7 v Open Zóne veľmi aktívne diskutovalo o druhoch zvierat, stromov, možnosti ťažby, kúpy dreva, pozemkov ap.

            Dopoludnie ubehlo veľmi rýchlo a snáď len záverom, že každý z nás je zodpovedný za ochranu a záchranu životného prostredia.

             Musíme začať každý od seba!

            Posledný marcový deň sa na levickej priemyslovke niesol znova v znamení ekológie. Tentokrát sa v novovytvorenej Open Zóne, ktorá bola realizovaná s podporou  Nadácie Volkswagen konal Ekoworkshop na témy:

            Mobilná hybridná elektráreň a ZSE a ich procesy ochrany životného prostredia

             

            Mobilnú hybridnú elektráreň nám predstavili študenti štvrtého ročníka, ktorí využili alternatívne zdroje energie na výrobu elektrickej energie a ako komplexný celok bude v ďalších rokoch slúžiť na vyučovanie. mladším žiakom, dali námet čo zaujímavé sa dá vytvoriť ak využijeme niečo nové, niečo recyklované.

             

            V druhej téme nás pán Tomáš Balko informoval o tom ako sa k ekológii a enviromentu stavia ZSE, aké procesy majú schválené, čo musia dodržiavať. Veľmi zaujímavo rozprával hlavne o ochrane živočíchov na prenosovej sústave  ZSE.

            109 hostí v online  priestore a 7 v Open Zóne veľmi aktívne diskutovalo k uvedeným témam.

            Dozvedeli sme sa veľa zaujímavostí a určite novovytvorenú Open Zónu budeme čo najviac využívať .

          • Aj počas týchto „korona“ dní študenti súťažia!

          • V priebehu mesiaca marec sa konalo krajské kolo 11. ročníka ENERSOL - SK za Nitriansky samosprávny kraj. Študenti IV.E triedy, León Andorfer, Lukáš Zbihlej a Róbert Cimmermann s prácou „Mobilná hybridná elektráreň“ obsadili v tvorivej kategórii  1. miesto a v dňoch 24.3.2021 až 26.3.2021sa zúčastnili celoštátneho kola, ktoré sa konalo on-line formou v Senici. Žiaci sa umiestnili na peknom 4. mieste a získali nové skúsenosti a poznatky, čo je momentálne vo svete alternatívnych zdrojov aktuálne. Ich výrobky budú prínosom pre študentov nižších ročníkov v rámci ich odborného praktického vyučovania.

            Chlapcom srdečne blahoželáme a sme radi, že aj na diaľku sa vzájomnou komunikáciou dá vytvoriť hodnotné dielo, využiteľné niekoľko rokov.

          • Krajské kolo súťaže SOČ, naše žiačky víťazili

          • 24. marca 2021 sa uskutočnilo on-line formou Krajské kolo Stredoškolskej odbornej činnosti (SOČ).  Naše žiačky v tomto školskom roku na krajskom kole zožali úspechy. Jana Hrdlicová v odbore 12 - Elektortechnika, hardware, mechatronika obsadila 3. miesto.  Jej práca nesie názov Digitálna automatická váha pre presné plnenie chladiacich zmesí. Ďalšie dve naše žiačky zvíťazili! V odbore 14 - Tvorba učebných pomôcok, didaktické technológie obsadila prvé miesto Alexandra Hulvejová s prácou E-učebnica - CNC programovanie. Ľubica Pinková zvíťazila v odbore 15 - Ekonomika a riadenie. Vo svojej práci predstavila BIO_batôžtek. Práce umiestnené na 1. a 2.mieste z krajského kola postupujú do celoštátneho kola, ktoré tiež prebehne on-line formou, taktiež s obhajobou práce. Dievčatám blahoželám a veľmi pekne ďakujem za ich aktivity v oblasti odbornej tvorivosti. Podobne ďakujem aj ostatným našim žiakom, ktorí reprezentovali našu školu na krajskom kole súťaže SOČ. Veľké poďakovanie patrí učiteľkám a učiteľom odborných predmetov, ktorí sa vo svojom voľnom čase venovali príprave súťažiacich. Veľmi si vážim  ich snahu, tvorivosť a ochotu pomáhať talentovaným žiakom.

            Roman Karaffa

          • Poukázanie podielu zaplatenej dane z príjmov

          • Tlačivá Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby

            podľa § 50 zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon“),

            ktorej bolo za zdaňovacie obdobie vykonané ročné zúčtovanie preddavkov na daň z príjmov zo závislej činnosti a Potvrdenie o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti na účely vyhlásenia o poukázaní sumy do výšky 2% zaplatenej dane fyzickej osoby nájdete tu: https://moja.uschovna.zoznam.sk/.../c9024b2b-c809-49e1...

            Za Vašu podporu veľmi ďakujeme. Roman Karaffa